logo_L logo_R

Praktijk voor Fysiotherapie, Orthomoleculaire therapie Electroacupunctuur Voll & Bioresonantietherapie

Oedsmawei 12    -    9001 ZJ  Grou    -    06-14409014    -    info@bioresonantiegrou.nl    -    algemene voorwaarden & Privacy

site-logo

Openingstijden:

 

maandag:

dinsdag:

woensdag:

donderdag:

vrijdag:

 

overige afspraken in overleg

 

 

8.00 - 18.00 uur

niet aanwezig

8.00 - 18.00 uur

8.00 - 18.00 uur

niet aanwezig

Orthomoleculaire Therapie

De term Orthomoleculair is afgeleid van het Griekse woord “orthos” wat “goed of “juist” betekent. Moleculair komt van “molecuul”, het kleinste functionerende eenheid binnen de biochemie.

 

De orthomoleculaire geneeskunde heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een volwaardig gesprekspartner van de geneeskunde. Er is tegenwoordig meer bekend over onze voedingsbehoefte, de relatie tussen voeding en ziekte en de gevolgen van interventie bij ziekte met voedingsstoffen.

 

De invloed van voeding op lichaam en geest wordt vaak behoorlijk onderschat. Mensen vergeten nogal eens dat hetgeen ze in hun mond stoppen, uiteindelijk hetgeen is waar hun eigen weefsels van gemaakt worden. Oftewel: “Je bent wat je eet”.

 

Ons lichaam is continu in ontwikkeling; er worden voortdurend cellen afgebroken en opgebouwd. Voor beide processen zijn veel voedingsstoffen nodig. Dankzij vele doorbraken op het gebied van de celbiologie is men zich bewust van het feit dat de cel als een levend organisme beschouwd dient te worden. De cel is de structurele en functionele basiseenheid van plant, dier en mens. Steeds meer ontstaat het besef dat ziekteprocessen dikwijls te maken hebben met verstoringen of beschadigingen op cellulair niveau. Een voedingsstatus die minimaal of onvoldoende is, draagt bij aan het ontstaan van (terugkerende) gezondheidsklachten of de ontwikkeling van chronische ziektebeelden. Door het voedingspatroon aan te passen valt gezondheidswinst te behalen. Er zijn verschillende oorzaken waardoor we tijdelijk meer behoefte hebben aan mineralen, vitaminen en spoorelementen. Hierdoor wordt de ontgiftingscapaciteit van het lichaam verbeterd, de weerstand verhoogd en de gezondheid geoptimaliseerd.