logo_L logo_R

Praktijk voor Fysiotherapie, Orthomoleculaire therapie Electroacupunctuur Voll & Bioresonantietherapie

Oedsmawei 12    -    9001 ZJ  Grou    -    06-14409014    -    info@bioresonantiegrou.nl    -    algemene voorwaarden & Privacy

site-logo

Openingstijden:

 

maandag:

dinsdag:

woensdag:

donderdag:

vrijdag:

 

overige afspraken in overleg

 

 

8.00 - 18.00 uur

niet aanwezig

8.00 - 18.00 uur

8.00 - 18.00 uur

niet aanwezig

Fysiotherapie - Mulligan Concept  

Het Mulligan Concept is een pijnvrije mobilisatiemethode. De methode richt zich op een sporingsprobleem in een gewricht. Deze methode bestaat uit een combinatie van een passieve correctie (accessory movement) in het gewricht (door de therapeut toegepast) en een actieve beweging van de patiënt. Met deze techniek wordt, indien dit geïndiceerd is, snel en pijnvrij functie teruggewonnen. Het correct toepassen van deze methode leidt vaak tot een snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.

 

Het Mulligan Concept is geschikt voor veel klachten aan het bewegingsapparaat, bijvoorbeeld bij klachten aan knie, enkel, heup, schouder, rug, arm, pols en hand. Als een gewricht niet goed spoort, is dit niet altijd op een röntgenfoto te zien. Er kan dan wel een indicatie zijn voor het behandelen via de Mulligan methode. De fysiotherapeut kan vrij snel beoordelen of er sprake is van een sporingsprobleem en of het Mulligan Concept voor u een geschikte behandeloptie is.